Cornete cu frisca

de gaby_duceag in Prajituri, 7 Noi 2010 | 19141 vizualizari

 

Ca la mama acasa!
Serviti doar daca va da voie Nadina :)))). Gandindu-ma la ea le-am facut si i le dedic pentru ziua de ieri. Nu am mai aucat sa le postez. La multi ani, Nadina! Respectul meu sincer pentru tot ce faci.pup.

 

INGREDIENTE

  • ingrediente pentru 45-50 bucati:
  • 250 gr untura
  • 250 ml + 200 ml smantana
  • drojdie 20 grame
  • un ou
  • 150 gr zahar
  • un varf cutit sare
  • faina cat cuprinde
  • 300 ml frisca lichida
  • zahar pudra
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornete cu frisca:

Se face un aluat din untura, 250 gr smantana, ou, zahar, sare si faina. Trebuie sa obtineti un aluat ferm, nelipicios, care sa fie tarisor dar totusi sa se poata intinde destul de usor cu sucitorul.

Impartim aluatul in 3.

Luam o bucata de aluat si o intindem cu sucitorul pe masa infainata. Ii taiem marginile asa incat sa obtinem un patrat sau dreptunghi cu laturile perfecte apoi cu un cutit taiem fasii lungi pe care le rulam pe cornete asa ca in foto.

Asezam cornetele intr-o tava in care am pus hartie pentru copt si introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce capata o usoara culoare galben-maroniu. (aprox 20-25 min la cuptorul meu).

Le scoatem si fierbinti, tinand cu un prosop sau manusa de bucatarie  de cornet, le tragem usor si le asezam in zahar pudra.

Cand s-au racit le umplem cu frisca facuta din 300 ml  frisca lichida si 200 ml smantana+ 2 linguri zahar pudra.

Se lasa pana a doua zi. Cu cat sunt lasate mai mult cu atat sunt mai bune. Peste doua zile se topesc in gura de fragede ce devin (daca rezista:)))) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (62)

flor 1

02.02.2011, 23:44

Gaby,am facut rulouri dupa reteta ta si le-am umplut cu frisca. Au iesit tare bune si s-au fragezit. Mersi.

gaby_duceag 1

03.02.2011, 08:47

elena1988 1

16.03.2011, 14:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ecler in foitaj